Speciality Tuniské kuchyně na Djerbě
SLADKOSTI A KOLÁČKY
Tuniské koláčky, cukroví a moučníky jsou chutné, avšak velmi sladké a tak se podobají tureckým pochoutkám. Hlavní přísady jsou med, sirup, ořechy, datle či fíky. Tvarují se do různých forem a potom se zapékají.

BAKLAWA
Velmi sladký moučník s oříšky a medem.
KAB-AL-GAZAL (gazelí roh)
Moučník plněný mandlemi.
LOUKOUM (lukúm)
Turecká pochoutka z cukrového těsta s příchutí růžové vody pokrytá práškovým cukrem. Prodává se např. s oříškovou nebo mátovou příchutí.
MAKROUDH (makrúz)
Specialita Kairouanu: moučník s datlemi máčený v medu, dělá se v malých nebo velkých tvarech a je posypán sezamovým semínkem.
ASSIDA
Assida je sladký koláč z krupice a medu s lískovými oříšky, mlékem a vejci ozdobený pistáciemi a drcenými oříšky. Připravuje se na svátek Mouled (oslava Prorokových narozenin).
NEALKOHOLICKÉ A ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
MÁTOVÝ ČAJ (šaj ála menté, mata té)
Národní nápoj, který se podává buď zakalený nebo čirý s větvičkou máty. Někdy se přidávají piniové oříšky, pistácie nebo mandle. Vaří se několik hodin a podává se velmi silný a sladký.
KÁVA (kahua)
Tunisané ji pijí převážně s mlékem a několika kostkami cukru.
VODA
Převážně bez bublinek. Nejoblíbenějšími značkami jsou Safia, Melliti, Sabrine a Garci. Poslední jmenovaná je voda sycená.
BOUKHA (bucha)
Pálenka vyrobená z fíků a pije se většinou s kolou, džusem nebo tonikem.
THIBARINE (tibarin)
Sladký likér vyrobený z datlí, podává se jako digestiv.
MUSCAT
Místní ekvivalent Sherry, podává se jako aperitiv i jako digestiv.